Merimetsot

meripartiota Matinkylässä

Purjehdukset

Merelle purjehtimaanIltapurjehdus

Meren kyntämistä varten lippukunnallamme on Espoon Pursiseuran (EPS ry) satamassa oma purjevene, Sinensis, jolla kaiken ikäiset jäsenemme pääsevät turvallisesti tutustumaan elämään merellä. Vuosittain purjehduspäiviä kertyy 70-80 eli lähes kahden ja puolen kuukauden edestä.

Ilta, viikonloppu, viikko…

Keikkoja eli purjehduksia on monenlaisia joista sudareille tutuksi tulevat lähinnä muutaman tunnin mittaiset ilta- ja päiväpurjehdukset. Hieman pidemmillä viikonloppupurjehduksilla seikkailijat ja tarpojat ehtivät käväisemään vaikkapa Porvoossa tai Inkoossa. Monien seikkailijoiden ja tarpojien kesän kohokohta, leirin lisäksi, on viikkokeikka. Tällöin vene on liikkellä yhtäjaksoisesti yleensä neljä viikkoa. Useimmiten reitti suuntautuu länteen, mutta ei itäinenkään Suomenlahti ole meille vieras.

Kaikki opetetaan

Sudenpennuille, seikkailijoille ja tarpojille opetetaan kokouksissa etukäteen veneellä tarvittavia taitoja ja veneellä he sitten harjoittelevat opittuja asioita. Taitojen karttuessa lapset saavat entistä enemmän vastuuta veneellä, eivätkä ole pelkästään matkustajia. Varsinaisena miehistönä veneellä on aina kokenut kippari ja hänen apunaan vähintään yksi veneenohjaajakurssin käynyt perämies.