Merimetsot

meripartiota Matinkylässä

Lippukunta

Mitä me teemme

Merimetsot (Meme) on aktiivinen Espoon Matinkylässä toimiva meripartiolippukunta. Jäseniä vuonna 1975 perustetussa lippukunnassamme on noin 230. Nuorekkaassa lippukunnassamme toimii useita sudenpentulaumoja, seikkailijajoukkueita ja tarpojavartioita.

Toimintaa lasten ehdoillasudarit_kalliolla

Toiminnassamme painotamme hauskaa yhdessä tekemistä. Sankoin joukoin meidät saavat liikkeelle lippukunnan perinteiset tapahtumat; Jouluretki, puurojuhla joulun alla, uusien johtajien Kallistus sekä ikiomat Lepuuttaja-kesäleirit. Osallistumme innokkaasti myös muille leireille sekä kilpailuihin, joista salapoliisikisa Hiipivä Haamu on saavuttanut ehdottoman suosikin aseman. Lisäksi retkeilemme Nuuksion maastossa ja kämpillä.

MEME, MEME, MEME. MEIL ON HIENOIN VENE!
– Merimetsojen legendaarinen paraatihuuto

Meri vetää puoleensa

Suurin osa toiminnastamme on täysin samanlaista kuin muissa lippukunnissa, mutta avoveden aikana liikumme myös merellä. Lippukuntamme 37-jalkainen purjevene Sinensis on ahkerassa käytössä koko purjehduskauden ajan. Kesäisin veneen täyttävät lähinnä seikkailijat, tarpojat ja johtajat, keväällä ja syksyllä myös sudenpennut pääsevät opettelemaan meritaitoja. Purjehduksista ja muusta vauhdikkaasta toiminnasta kertoo neljästi vuodessa ilmestyvä lippukuntalehti Mayday.